Kadettikunnan Turvallisuuspolitiikan tietopankki on päivitetty

Kadettikunnan Turvallisuuspolitiikan tietopankki – Turpopankki – on päivitetty. Tietopankkia päivitetään sekä täydennetään säännöllisesti tiedon pitämiseksi ajantasaisena. Edellinen päivitys tehtiin 2021. Nyt päivitetyssä versiossa on erityisesti huomioitu Suomen Nato-jäsenyys.

Tietopankin tarkoituksena on tukea opetusta kouluissa ja turvallisuuspolitiikan kursseilla, toimia turvallisuuspolitiikan tietohakemistona, toimia lähdemateriaalina lukiolaisten Turpotietäjä-kilpailussa ja palvella kaikkia kansalaisia tiedonhankinnassa.

Tietopankissa on kaikkiaan 680 sivua ja 1200 kuvituskuvaa, taulukkoa ja kaaviota.  Tietopankista on suomen- ja ruotsinkieliset versiot.

Päivitetyn version tekstisisällöstä ja kuvien tuotannosta vastasi Comprendum Oy asiantuntijoineen. Sivuston teknisestä toteutuksesta vastasivat AD Nikolai Ylirotu (Sarvikuono Design) ja everstiluutnantti evp. Kari Sainio (Kadettikunta).

Päivitysprojektia tukivat Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Maanpuolustuksen kannatussäätiö, Puolustusvoimien tukisäätiö, Uuden Päivän rahasto, Urlus-Säätiö, Turvallisuuden tukisäätiö sekä Thóren-Talvela Säätiö.

Päivitettyyn Turvallisuuspolitiikan tietopankkiin pääsee tästä linkistä. Siirtyminen kieliversioiden välillä tapahtuu lippukuvakkeita painamalla.

Uppdaterade svenska versionen av databanken (Säkerhetspolitiska databanken) nås via denna länken.

Risto Sinkko: MTS:n seminaari Seinäjoella ilmensi suomalaista kokonaisturvallisuuden ajattelua ja luottamusta Nato-jäsenyyteen

Risto Sinkko: Nato ja EU:n tuoreet tutkimukset kansalaisten näkemyksistä maanpuolustuksesta ja turvallisuudesta