Pudis-upseerit jälleen koolla

Kuvassa vasemmalta: Paavo Sarala, Heikki ja Liisa Hiltula, Eila ja Vesa Tervo, Kaisa ja Timo Rotonen sekä Liisa ja Timo Ekdahl. Kuva Vesa Tervo.

Viidettä kertaa kokoontuivat Pudasjärvellä syntyneet kadettiupseerit. Perinteen mukaan tilaisuus aloitettiin laskemalla seppele sankarivainajien muistomerkille, tässä kertaa Sarakylän sankarihaudalla. Pudasjärvellä on kaksi sankarihautausmaata, joista vanhan kirkon viereen Riekinkankaalle on haudattu 371 ja Sarakylään kappelille 50 sankarivainajaa. Kova vero on Talvi- ja Jatkosodissa maksettu; se hiljentää mielen vieläkin!

Tapaamiseen osallistui tällä kertaa viisi kadettiveljeä ja neljä puolisoa. Joukkomme ei kokonaisuutenakaan ole kovin suuri. Meitä määritelmään mahtuvia on 13 elossa. Vanhin kadettikurssi on 48 ja nuorin 105, ikähaarukka on 25-82 vuotta, edustus löytyy kaikissa puolustushaaroissa ja upseerinarvojen kirjo on luutnantista kenraaliin.

Syötteen kansallispuiston maisemat edustavat suomalaista korpiluontoa parhaimmillaan ja näkymä maan eteläisimmän tunturin laelta on mykistävä. Se kirvoitti juttua Jukolan viestistä kalastukseen, Osaran aukeisiin ja jopa ufo -havaintoihin. Tuppisuuna ei tapaamisessa muutenkaan oltu – päivällispöydässä jatkettiin turvallisuustilanteeseen painottuvaa puhetta, mutta yleisesti ottaen elämän eri osa-alueet tulivat hyvinkin kattavasti käsitellyksi. Lopuksi katse kiinnittyi jo tulevaan tapaamiseen ensi vuonna.

Turvallista loppuvuotta kadettikunnalle toivottaen,

Kadetti 6669

Risto Sinkko: MTS:n seminaari Seinäjoella ilmensi suomalaista kokonaisturvallisuuden ajattelua ja luottamusta Nato-jäsenyyteen

Risto Sinkko: Nato ja EU:n tuoreet tutkimukset kansalaisten näkemyksistä maanpuolustuksesta ja turvallisuudesta