Kadettikunnan Turvallisuuspolitiikan tietopankki on päivitetty

Kadettikunnan Turvallisuuspolitiikan tietopankki on päivitetty. Tietopankkia päivitetään ja täydennetään muutaman vuoden välein tiedon pitämiseksi ajantasaisena turvallisuuspoliittisen ympäristön muuttuessa.

Turvallisuuspolitiikan tietopankin tarkoituksena on

  • tukea opetusta kouluissa ja turvallisuuspolitiikan kursseilla,
  • toimia turvallisuuspolitiikan tietohakemistona,
  • toimia lähdemateriaalina lukiolaisten Turpotietäjä-kilpailussa sekä
  • palvella kaikkia kansalaisia tiedonhankinnassa.

Päivitetyssä tietopankissa on kaikkiaan 380 sivua ja 1100 kuvituskuvaa ja kaaviota.

Päivityksessä tietopankin rakenne säilyi pääosiltaan entisellään. Pääosioina ovat edelleen Suomi, Suomen lähialueet, suurvallat, kansainväliset organisaatiot ja konfliktialueet. Uutena osiona päivitetyssä versiossa on ”Uudet turvallisuushaasteet”, jossa käsitellään hybridi- ja kybervaikuttamista, ilmastonmuutosta, Arktisen alueen turvallisuuspoliittista merkitystä ja avaruuden merkitystä yhteiskunnan turvallisuudelle ja sotilaalliselle toiminnalle. Lisäksi konfliktialueita -osiota on laajennettu.

Päivitetyn version tekstisisällöstä ja kuvien tuotannosta vastasi Comprendum Oy asiantuntijoineen. Sivuston teknisestä toteutuksesta vastasivat AD Nikolai Ylirotu (Sarvikuono Design) ja everstiluutnantti evp. Kari Sainio (Kadettikunta).

Päivitysprojektia tukivat Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Maanpuolustuksen kannatussäätiö, Puolustusvoimien tukisäätiö, Uuden Päivän rahasto, URLUS-Säätiö ja Turvallisuuden tukisäätiö. Lisäksi yhteistyötä tehtiin Puolustusvoimien, Rajavartiolaitoksen, Opetushallituksen sekä Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liiton kanssa.

Kadettikunta tuottaa syksyn kuluessa tietopankin ruotsinkielisen version.

Päivitettyyn Turvallisuuspolitiikan tietopankkiin pääsee tästä linkistä.

Risto Sinkko: MTS:n seminaari Seinäjoella ilmensi suomalaista kokonaisturvallisuuden ajattelua ja luottamusta Nato-jäsenyyteen

Risto Sinkko: Nato ja EU:n tuoreet tutkimukset kansalaisten näkemyksistä maanpuolustuksesta ja turvallisuudesta