Uusimmassa numerossa

 
facebook 0420copy       twitter-bird-blue-on-white

Kenraali Hannes Ignatiuksen Kadettisäätiön kirjallisuuspalkinnot jaettiin

KHIK logo

Kenraali Hannes Ignatiuksen Kadettisäätiön kirjallisuuspalkinnot jaettiin 2.5.2019. Tänä vuonna palkittiin 39 erilaista julkaisua. Lisäksi palkittiin kirjoittajia Sotilasaikakauslehdessä ja Kylkiraudassa. Palkintojen yhteisarvo on 92 200 euroa.

Arvioinnissa tärkeimmälle sijalle asetettiin säätiön sääntöihin kirjattu perusperiaate eli sotilaallista ammattitaitoa edistävät julkaisut ja sotatieteellisyys. Lisäksi arvioinnissa otettiin huomioon kunkin teoksen vaikuttavuus, sisällön mielenkiintoisuus, luettavuus, tieteellisyys, laajuus, julkaisuasu ja tekemiseen vaadittu työmäärä. Lopputulos on eri tekijöiden synteesin tulos.

Kurvinen Pekka

Kylkiraudan päätoimittajan, eversti Vesa Valtosen esityksestä palkittiin KTT, majuri evp. Pekka Kurvinen (kuvassa). Pekka Kurvinen on "Mentorin merkinnöillään" kasvattanut Kylkiraudan verkkoversion kiinnostavuutta ja luotsaa tulevaisuuden tapaa tehdä lehteä. Kurvinen taitaa sekä tieteellisen että kepeämmän blogityyppisen kirjoittamisen, joka edistää tieteelliseen tiedon käytännön hyödyntämistä ja tutkimusten tunnettuutta.

Säätiön puheenjohtajan, eversti Martti Lehdon tilaisuudessa pitämä puhe sekä kaikkien palkittujen nimet perusteluineen ovat luettavissa tästä linkistä.