Uusimmassa numerossa

 
facebook 0420copy       twitter-bird-blue-on-white

Jarmo Lindberg: Puolustusvoimat 100 vuotta – historiaa kunnioittaen, ajassa eläen

Juhlimme tänä vuonna Puolustusvoimien satavuotistaivalta suurella ylpeydellä. Aikojen saatossa Puolustusvoimat on kokenut lukuisan määrän toimintaan, organisaatioon, henkilöstöön ja materiaaliin kohdistuneita muutoksia. Kuitenkin Puolustusvoimien perustehtävä on pysynyt muuttumattomana.

Puolustuskyky on yksi Suomen kokonaisturvallisuuden elintärkeistä toiminnoista. Puolustuksemme pohjautuu olosuhteisiimme ja tarpeisiimme kehitettyyn ja ylläpidettyyn Suomen malliin. Sen keskeisinä osina ovat asevelvollisuus, uskottava, koko maan kattava puolustus ja sotilasliittoihin kuulumattomuus. Puolustuskykymme takeena on kansamme luja maanpuolustustahto.

Menestyksen tekevät ihmiset. Tärkeä osa Puolustusvoimien menestyksestä perustuu upseeristoon, joka on toiminut keskeisimpänä suunnittelu- ja johtohenkilöstönä läpi aikojen. Kadettiupseerit, joita nykyisin on noin 25 prosenttia koko henkilöstöstämme, ovat tulevaisuudessakin Puolustusvoimien keskeinen henkilöstövoimavara.
Puolustusvoimat aikoo myös tulevaisuudessa olla tinkimättömästi tehtävänsä täyttävä ja tehtäviinsä kykenevä, suorituskykyinen ja uudistushaluinen organisaatio, jonka toiminnalla on kansan vankka tuki.

Lue koko artikkeli tästä linkistä.